BASE FRUTTA SPECIAL 50 - to doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do produkcji lodów owocowych i sorbetów. Produkowane na bazie lody i sorbety charakteryzują się kremową i zwartą konsystencją oraz doskonałą stabilnością. Pozwala uzyskać lody o intensywnej barwie i smaku. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno.

*baza do semifreddo pakowana jest w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

Składniki: suszony syrop glukozowy, włókna roślinne (błonnik roślinny), dekstroza, substancje stabilizujące: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), substancje emulgujące: estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości jaj, mleka oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).


RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA |
1000 g |
BASE FRUTTA SPECIAL 50 |
50 g |
RECEPTURA Z OWOCAMI |
WODA |
1000 g |
ŚWIEŻE LUB MROŻONE OWOCE |
1000 g |
CUKIER |
570 g |
DEKSTROZA |
60 g |
BASE FRUTTA SPECIAL 50 |
100 g |
RECEPTURA Z PASTAMI AROMATYCZNYMI |
WODA |
1000 g |
CUKIER |
330 g |
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA |
120 g |
BASE FRUTTA SPECIAL 50 |
50 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1326/316 kJ/kcal |
Tłuszcz |
3.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
3.5 g |
Węglowodany |
58.0 g |
w tym cukry |
58.0 g |
Białko |
0.9 g |
Błonnik |
24.0 g |
Sól |
0.07 g |


DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
58.2 % |
TŁUSZCZ |
0.0 % |
SUCHA MASA |
94.5 % |


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.



