
Indeks: MONIN224
Marka: MONIN
0,7l ORANGE SPRITZ LE SIROP DE MONIN syrop pomarańczowy z nutą białego wina i goryczki
63,10 zł / 1l
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
BASI PER GELATO GOURMET - z połączenia tradycji i innowacji powstała seria półproduktów do tworzenia nieoczywistych smaków lodów. W serii znajdują się produkty do sporządzania lodów o wytrawnym smaku, a także sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych.
BASE HAPPY HOUR MIX (FOR ALCOHOLIC SORBETS) - to doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do sporządzania kremowych sorbetów alkoholowych oraz lodów koktajlowych. Produkt pozwala na produkcję lodów możliwych do przechowywania w temperaturze serwowania lodów tradycyjnych. Lody alkoholowe z zastosowaniem bazy charakteryzują się kremową konsystencją i doskonałą stabilnością. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak stosowanych dodatków. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. W celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie procesu na ciepło w temperaturze 65°C. Dodatkowo frakcja alkoholowa powinna być dodawana za zimno (w temperaturze około 4°C) podczas zamrażania. Podczas stosowania bazy należy dostosować ilość dodawanego cukru w zależności od zawartości alkoholu.
Składniki: błonnik roślinny, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, dekstroza, substancje stabilizujące: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), substancje emulgujące: estry glikolu propylenowego i kwasów tłuszczowych (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa, hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442); może zawierać śladowe ilości jaj i mleka.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 1000 g |
BASE HAPPY HOUR MIX | 150 g |
RECEPTURA PROSECCO | |
WODA | 380 g |
WINO | 350 g |
CUKIER | 130 g |
HAPPY HOUR MIX | 140 g |
RECEPTURA SPRITZ | |
WODA | 315 g |
PROSECCO | 200 g |
APEROL | 125 g |
CUKIER | 90 g |
SOK POMARAŃCZOWY | 120 g |
HAPPY HOUR MIX | 150 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1795/433 kJ/kcal |
Tłuszcz | 22.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 20.0 g |
Węglowodany | 45.0 g |
w tym cukry | 19.0 g |
Błonnik | 27.0 g |
Białko | 0.3 g |
Sól | 0.1 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 44.6 % |
TŁUSZCZ | 21.3 % |
SUCHA MASA | 96.4 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Indeks: MONIN224
Marka: MONIN
Indeks: COMPRITAL120
Marka: COMPRITAL
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów i sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji.
Indeks: DREIDOPPEL23
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: BABBI130
Marka: BABBI
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów wytrawnych (słonych) o kremowej konsystencji. Doskonała alternatywa dla klasycznych smaków.
Indeks: BABBI01
Marka: BABBI
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Indeks: KERRY47
Marka: RAVIFRUIT PULPY KERRY
Indeks: BABBI11
Marka: BABBI
Indeks: BABBI62
Marka: BABBI
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.