BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.

BASE 100 NATA LIBERA - to doskonale zbilansowana baza do produkcji lodów mlecznych z tak zwaną czystą etykietą. Prosty skład bogaty w białka, bez dodatku emulgatorów i aromatów. Baza zapewnia lodom doskonałą strukturę oraz smarowność. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie. Neutralny smak, bez dodatku aromatów doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dekoracyjnymi. Przeznaczona do produkcji lodów naturalnych.

*bazy do lodów mlecznych pakowane są w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.


Składniki: suszony syrop glukozowy, białka mleka, błonnik spożywczy, substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410), laktoza (z mleka); może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).


RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE |
1000 g |
BAZA |
100 g |

RECEPTURA - DOZOWANIE |
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE |
1000 ml |
1000 ml |
ŚMIETANA |
150 g |
160 g |
CUKIER |
160 g |
180 g |
DEKSTROZA |
20 g |
40 g |
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU |
20 g |
40 g |
BASE 100 NATA LIBERA |
100 g |
100 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1489/353 kJ/kcal |
Tłuszcz |
1.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.8 g |
Węglowodany |
60.0 g |
w tym cukry |
59.0 g |
Białko |
17.0 g |
Błonnik |
16.0 g |
Sól |
0.58 g |


DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
58.6 % |
TŁUSZCZ |
1.7 % |
SUCHA MASA |
94.9 % |


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.



