Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Full-fill gel food coloring - to seria wysokiej jakości barwników spożywczych o konsystencji żelowej. Barwniki dostępne są w wyjątkowo szerokiej gamie kolorystycznej. Jest to seria barwników, które doskonale rozpuszczają się w wodzie i alkoholu, jednak można je stosować również do barwienia różnego rodzaju mas (kremy, śmietana). Charakteryzują się wysoką wydajnością i mocą barwienia (silnie skoncentrowane). Wygodna tubka pozwala na łatwe dozowanie. Barwniki wystarczy dodać do wybranej masy i dokładnie wymieszać (np. z kremem do tortu) lub wyrobić (np. z masą cukrową).
Główne zastosowania barwników o konsystencji żelowej to:
barwienie marcepanu, masy cukrowej, lukru królewskiego, past i kremów;
po zmieszaniu z kolorowymi pyłkami - doskonale sprawdzą się do malowania ręcznego (przy użyciu pędzelka);
barwienie różnego rodzaju wypieków - po przez wymieszanie lub wyrabianie masy z dodatkiem barwnika.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych; do dozowania barwnika należy używać czystych i suchych narzędzi.
Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci - tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Szczegóły produktu
FRACTAL28
47 Przedmioty
Opis
OFERTA DOTYCZY
1 SZTUKI
NAZWA HANDLOWA
PINK - FULL-FILL GEL FOOD COLORING
MASA NETTO
30 g
OPAKOWANIE
WYGODNA TUBKA Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
25 SZTUK
RODZAJ
BARWNIK SPOŻYWCZY O KONSYSTENCJI ŻELOWEJ
BARWA
RÓŻOWA | INTENSYWNA
KOLOR
PINK
KONSYSTENCJA
ŻELOWA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
WODA | ALKOHOL
PRZEZNACZENIE
DO BARWIENIA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
ZASTOSOWANIE
DO BARWIENIA I DEKORACJI
DOZOWANIE
DEKORACJE I POWŁOKI 11.31 g/kg
DOZOWANIE
NADZIENIA 6.17 g/kg
APLIKACJE
MASA CUKROWA | MARCEPAN | LUKIER | KREMY | WYPIEKI
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Z ColorCioc możesz tworzyć efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.
Cielisty barwnik spożywczy o konsystencji żelowej do barwienia masy cukrowej, lukru królewskiego i marcepanu. Żel do barwienia biszkoptów i kremów na bazie bitej śmietany. Barwnik cukierniczy do tortu.
Amorini 100, to zestaw do walentynkowych mini deserów w kształcie serca. W zestawie znajduje się forma silikonowa oraz dwustronny wykrojnik. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Forma o wymiarach dł. 63 mm x szer. 65 mm x wys. 39 mm i pojemności 100 ml. Zestaw pozwala na jednorazowe...
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.