- Nowy

Burgundowy barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Color Paste od Modecor, to seria barwników spożywczych o konsystencji pasty. Barwniki cukiernicze na bazie tłuszczu roślinnego, w tym tłuszczu kakaowego oraz olejów roślinnych. Seria kolorowych past przeznaczonych do barwienia czekolady oraz tłustych mas i kremów cukierniczych. Paleta klasycznych kolorów, łatwych do dozowania i rozprowadzania zapakowanych w wygodne tubki z nakrętką. Barwniki doskonale sprawdzą się do barwienia pralin czekoladowych oraz dekoracji z czekolady. Barwniki na bazie tłuszczu nie zaburzają procesu temperowania czekolady. Barwniki spożywcze rozpuszczalne w tłuszczu, idealne do barwienia kremu maślanego oraz ganache, a także innych kremów i mas o tłustej konsystencji. Barwniki spożywcze przeznaczone są do dekoracji i barwienia wyrobów cukierniczych i żywności. Najlepsze odwzorowanie koloru barwnika uzyskuje się po zmieszaniu z białą czekoladą oraz jasnymi kremami.
Barwniki spożywcze wytwarzane na bazie tłuszcze przeznaczone są przede wszystkim do barwienia i dekoracji następujących wyrobów: biała czekolada, surogat czekoladowy, krem maślany, tłuste masy, produkty wypiekane oraz lukry.
Idealnie sprawdzą się do przygotowania kolorowych ganache, kremów do przekładania i tynkowania tortów oraz barwienia polew na bazie białej czekolady.
PREZENTACJA BARWNIKÓW - INSTAGRAM
Składniki: tłuszcz roślinny (palmowy, shea, masło kakaowe), barwnik: azorubina (E122), oleje roślinne (słonecznikowy, z krokosza barwierskiego, ryżowy), emulgator: lecytyna sojowa (E322), glikol propylenowy (E1520), barwnik: czerń brylantowa PN (E151), przeciwutleniacz: alfa tokoferol (E307).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka oraz orzechów (w tym orzechów arachidowych).
Ostrzeżenie: barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Rodzaj | barwnik spożywczy na bazie tłuszczu |
Kolor | burgundowy |
Nazwa handlowa | ColorPaste Lipo Rosso Borgogna |
Numer katalogowy | 23329 |
Seria produktowa | Color Paste |
Opakowanie | tubka z nakrętką |
Masa netto | 100 g |
Rozpuszczalność | w tłuszczu |
Konsystencja | kremowa, tłusta |
Forma | pasta |
Maksymalne dozowanie | 3.92 g/kg produktu końcowego |
Przeznaczenie | do barwienia żywności |
Zastosowanie | do czekolady i tłustych mas cukierniczych |
Producent | Modecor Italiana |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Produkt | bezglutenowy |
Warunki przechowywania: barwniki na bazie tłuszczu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; optymalna temperatura przechowywania barwników to 8-25°C; optymalne wilgotność względna otoczenia podczas przechowywania to 40-50%; barwniki należy dozować przy użyciu czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy oczyścić opakowanie z pozostałości barwnika. Właściwości sensoryczne produktu mogą z czasem ulegać naturalnym zmianom, bezpieczeństwo produktu jest gwarantowane przez cały okres przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia barwników w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu, to 18 miesięcy od daty produkcji, zgodnie ze specyfikację od producenta.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2417 kJ / 577 kcal |
Tłuszcz | 65.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 30.0 g |
Węglowodany | 0.12 g |
w tym cukry | 0.12 g |
Białko | 0.03 g |
Sól | 0.66 g |
Produkt bezglutenowy - "produkt będący przedmiotem niniejszego zamówienia jest bezglutenowy zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 41/2009 z dnia 20.01.2009 r. w sprawie składu i oznakowania środków spożywczych odpowiednich dla osób z nietolerancją glutenu. Surowiec jest z natury wolny od prolamin odpowiedzialnych za nadwrażliwość na gluten. Każde zanieczyszczenie krzyżowe zbożami zawierającymi gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich zhybrydyzowane szczepy) i ich produkty są zabronione w procesie produkcyjnym. 1 Art. 3.2 Mogą nosić termin „bezglutenowy”, jeżeli zawartość glutenu nie przekracza 20 mg/kg w żywności sprzedawanej konsumentowi końcowemu.
Oświadczenie HACCP - "ten produkt jest wytwarzany zgodnie z wymaganiami rozporządzenia (WE) 852/2004 w sprawie higieny żywności. Aby zapewnić zgodność z wymaganiami prawnymi, wszystkie procesy produkcyjne poddawane są okresowej kontroli HACCP. Zgodność z Rozporządzeniem WE 178/2002 w sprawie identyfikowalność produktów spożywczych."
Oświadczenie GMO - "potwierdzamy, że niniejszy produkt nie pochodzi z surowca modyfikowanego genetycznie. Nie stosuje się żadnych dodatków ani substancji ułatwiających przetwórstwo, które mogą pochodzić z GMO."
Indeks: CALLEBAUT34
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT98
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: BAKELS04(1)
Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: CALLEBAUT81
Marka: CALLEBAUT
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: FOODCOLOURS159
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS157
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS88
Marka: FOOD COLOURS
czerwień koszenilowa (E124)
Indeks: FOODCOLOURS75
Marka: FOOD COLOURS
Jak otynkować tort zobacz www.akademiatortu.pl
Indeks: MONALISA03
Marka: MONA LISA
Indeks: CALLEBAUT86
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: FOODCOLOURS324
Marka: FOOD COLOURS
Srebrny brokat spożywczy do nanoszenia za pomocą aerografu oraz do ręcznego dekorowania wyrobów cukierniczych. Srebrny barwnik spożywczy do nakładania za pomocą pędzelka. Brokatowy barwnik spożywczy! Barwnik nie zawiera dwutlenku tytanu (E171)!
Indeks: MODECOR1346
Marka: MODECOR
Różowy barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Indeks: PODKŁADYCUK08
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Dwustronnie foliowane podkładki pod monoporcje z wygodnym uchwytem. Przeznaczone do prezentacji i serwowania wyrobów cukierniczych.
Burgundowy barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.