- Nowy

Limonkowy barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Color Paste od Modecor, to seria barwników spożywczych o konsystencji pasty. Barwniki cukiernicze na bazie tłuszczu roślinnego, w tym tłuszczu kakaowego oraz olejów roślinnych. Seria kolorowych past przeznaczonych do barwienia czekolady oraz tłustych mas i kremów cukierniczych. Paleta klasycznych kolorów, łatwych do dozowania i rozprowadzania zapakowanych w wygodne tubki z nakrętką. Barwniki doskonale sprawdzą się do barwienia pralin czekoladowych oraz dekoracji z czekolady. Barwniki na bazie tłuszczu nie zaburzają procesu temperowania czekolady. Barwniki spożywcze rozpuszczalne w tłuszczu, idealne do barwienia kremu maślanego oraz ganache, a także innych kremów i mas o tłustej konsystencji. Barwniki spożywcze przeznaczone są do dekoracji i barwienia wyrobów cukierniczych i żywności. Najlepsze odwzorowanie koloru barwnika uzyskuje się po zmieszaniu z białą czekoladą oraz jasnymi kremami.
Barwniki spożywcze wytwarzane na bazie tłuszcze przeznaczone są przede wszystkim do barwienia i dekoracji następujących wyrobów: biała czekolada, surogat czekoladowy, krem maślany, tłuste masy, produkty wypiekane oraz lukry.
Idealnie sprawdzą się do przygotowania kolorowych ganache, kremów do przekładania i tynkowania tortów oraz barwienia polew na bazie białej czekolady.
PREZENTACJA BARWNIKÓW - INSTAGRAM
Składniki: tłuszcz roślinny (palmowy, shea, masło kakaowe), barwnik: tartrazyna (E102), oleje roślinne (słonecznikowy, z krokosza barwierskiego, ryżowy), emulgator: lecytyna sojowa (E322), glikol propylenowy (E1520), barwnik: błękit brylantowy FCF (E133), przeciwutleniacz: alfa tokoferol (E307).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka oraz orzechów (w tym orzechów arachidowych).
Ostrzeżenie: barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Rodzaj | barwnik spożywczy na bazie tłuszczu |
Kolor | limonkowy |
Nazwa handlowa | ColorPaste Lipo Giallo Lime |
Numer katalogowy | 23328 |
Seria produktowa | Color Paste |
Opakowanie | tubka z nakrętką |
Masa netto | 100 g |
Rozpuszczalność | w tłuszczu |
Konsystencja | kremowa, tłusta |
Forma | pasta |
Maksymalne dozowanie | 3.83 g/kg produktu końcowego |
Przeznaczenie | do barwienia żywności |
Zastosowanie | do czekolady i tłustych mas cukierniczych |
Producent | Modecor Italiana |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Produkt | bezglutenowy |
Warunki przechowywania: barwniki na bazie tłuszczu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; optymalna temperatura przechowywania barwników to 8-25°C; optymalne wilgotność względna otoczenia podczas przechowywania to 40-50%; barwniki należy dozować przy użyciu czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy oczyścić opakowanie z pozostałości barwnika. Właściwości sensoryczne produktu mogą z czasem ulegać naturalnym zmianom, bezpieczeństwo produktu jest gwarantowane przez cały okres przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia barwników w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu, to 18 miesięcy od daty produkcji, zgodnie ze specyfikację od producenta.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2391 kJ / 571 kcal |
Tłuszcz | 65.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 30.0 g |
Węglowodany | 0.12 g |
w tym cukry | 0.12 g |
Białko | 0.03 g |
Sól | 0.68 g |
Produkt bezglutenowy - "produkt będący przedmiotem niniejszego zamówienia jest bezglutenowy zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 41/2009 z dnia 20.01.2009 r. w sprawie składu i oznakowania środków spożywczych odpowiednich dla osób z nietolerancją glutenu. Surowiec jest z natury wolny od prolamin odpowiedzialnych za nadwrażliwość na gluten. Każde zanieczyszczenie krzyżowe zbożami zawierającymi gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich zhybrydyzowane szczepy) i ich produkty są zabronione w procesie produkcyjnym. 1 Art. 3.2 Mogą nosić termin „bezglutenowy”, jeżeli zawartość glutenu nie przekracza 20 mg/kg w żywności sprzedawanej konsumentowi końcowemu.
Oświadczenie HACCP - "ten produkt jest wytwarzany zgodnie z wymaganiami rozporządzenia (WE) 852/2004 w sprawie higieny żywności. Aby zapewnić zgodność z wymaganiami prawnymi, wszystkie procesy produkcyjne poddawane są okresowej kontroli HACCP. Zgodność z Rozporządzeniem WE 178/2002 w sprawie identyfikowalność produktów spożywczych."
Oświadczenie GMO - "potwierdzamy, że niniejszy produkt nie pochodzi z surowca modyfikowanego genetycznie. Nie stosuje się żadnych dodatków ani substancji ułatwiających przetwórstwo, które mogą pochodzić z GMO."
Indeks: CALLEBAUT34
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT98
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: BAKELS04(1)
Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: CALLEBAUT81
Marka: CALLEBAUT
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: FOODCOLOURS162
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS160
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS154
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS152
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS71
Marka: FOOD COLOURS
tartrazyna (E102)
Indeks: FOODCOLOURS73
Marka: FOOD COLOURS
tartrazyna (E102), błękit brylantowy (E133)
Indeks: MONALISA04
Marka: MONA LISA
Indeks: CALLEBAUT86
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: FOODCOLOURS190
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR1175
Marka: MODECOR
Błękitny barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Indeks: CALLEBAUT112
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: MODECOR1308
Marka: MODECOR
Czarny barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Indeks: MAZZONI01
Marka: MAZZONI GROUP
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: PODKŁADYCUK21
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Papierowe papilotki z rantem i dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Pozwalają na przygotowywanie różnego rodzaju słodkich i wytrawnych wypieków i ich efektowną prezentację.
Limonkowy barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.