Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego przeznaczonych do łatwego barwienia białej czekolady oraz kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu. Szeroka gama kolorów, precyzyjne dozowanie i łatwe rozprowadzanie w masach to jedne z wielu zalet barwników o konsystencji emulsji. Barwniki na bazie oleju pozwalają na temperowanie czekolady.
WIĘCEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ W >>> SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Dozowanie maksymalne - 0.5 g/kg - dekoracje i powłoki za wyjątkiem nadzień.
Warunki przechowywania: barwniki na bazie oleju roślinnego należy przechowywać w temperaturze od 18°C do 25°C; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie; termin przydatności barwników spożywczych to 12 miesięcy od daty produkcji (w zamkniętym fabrycznie opakowaniu).
Sposób użycia: barwniki o konsystencji emulsji należy dokładnie wymieszać przed użyciem (wstrząsnąć buteleczkę); barwniki należy dozować do masy stopniowo (z uwagi na mocne nasycenie kolorów); opakowanie pozwala na łatwe dozowanie kropelkowe.
Barwniki olejowe o konsystencji emulsji pakowane są w plastikowe buteleczki z wygodną nakrętką ułatwiającą dozowanie - poprzez nakrapianie.
Cechy charakterystyczne produktu:
konsystencja emulsji pozwalająca na łatwe dozowanie (kropelkowe),
mocne nasycenie kolorów,
wysoka wydajność,
duża siła krycia,
łatwość mieszania z masą,
szeroka gama kolorystyczna.
Zastosowanie:
biała czekolada,
masło kakaowe,
krem maślany,
masy cukiernicze o wysokiej zawartości tłuszczu,
tynk do tortu na bazie czekolady lub masła,
kremy cukiernicze o wysokiej zawartości tłuszczu,
nadzienia o wysokiej zawartości tłuszczu.
Szczegóły produktu
FOODCOLOURS306
13 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
OS-LC-012
NAZWA HANDLOWA
BARWNIK DO BIAŁEJ CZEKOLADY
OPAKOWANIE
BUTELECZKA Z NAKRĘTKĄ UŁATWIAJĄCĄ DOZOWANIE
POJEMNOŚĆ
18 ml
RODZAJ
BARWNIK SPOŻYWCZY NA BAZIE OLEJU ROŚLINNEGO
KOLOR
POMARAŃCZOWY
KONSYSTENCJA
EMULSJA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TŁUSZCZU
PRZEZNACZENIE
DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO BARWIENIA BIAŁEJ CZEKOLADY I TŁUSTYCH MAS CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
MAKSYMALNE 5.0 g/kg
APLIKACJE
BIAŁA CZEKOLADA | MASŁO KAKAOWE | MASY I KREMY O WYSOKIEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU | W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego. Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Lubisz czekoladę? Spróbuj swoich sił i stwórz autorski rodzaj czekolady - masło kakaowe, to niezbędny składnik do przygotowania własnej tabliczki czekolady...
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Tylka Rosyjska, to końcówka do tworzenia dekoracji cukierniczych z kremu maślanego oraz innych mas o większej gęstości. Charakterystyczną cechą tego rodzaju końcówek jest możliwość uzyskania gotowego wzoru przy jednym wyciśnięciu kremu. Stosowanie końcówek pozwala na tworzenie efektownych dekoracji.