Aromat cukierniczy zielone jabłko!

Seria aromatów spożywczych w postaci koncentratów na bazie gliceryny. Aromaty wytwarzane na bazie gliceryny doskonale rozpuszczają się w wodzie. Specjalna formuła aromatów pozwala również na ich skuteczną integrację z produktami o wysokiej zawartości tłuszczu, nawet do 95%. Skoncentrowane aromaty spożywcze przeznaczone są przede wszystkim do aromatyzowania napojów, koktajli i drinków, sorbetów, lodów, musów, kremów, nadzień i ganache. Pozwalają na tworzenie niepowtarzalnych połączeń smakowych w polewach, sosach i deserach. Aromaty znajdują zastosowanie przede wszystkim w cukiernictwie, jednak doskonale sprawdzą się także do wzbogacania wytrawnych produktów i potraw. Forma aromatów pozwala na ich skuteczną integrację z produktami na bazie wody oraz produktami z wysoką zawartością tłuszczu. Aromaty cechuje wszechstronność i uniwersalność w zastosowaniu. Aromaty to dodatki spożywcze w postaci płynu o średniej gęstości i półtransparentnej barwie oraz silnie skoncentrowanym zapachu.
Opakowanie aromatów pozwala na ich zabezpieczenie przed negatywnymi skutkami działania czynników zewnętrznych, takich jak światło słoneczne czy obce zapachy. Aromaty spożywcze rozlewane są do metalowych butelek z nakrętką. Do opakowania dodatkowo dołączona jest plastikowa pipeta oraz rozpylacz, które pozwalają na wygodne i precyzyjne dozowanie. Załączona do opakowania pipeta pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu po przez zakraplanie. Jedna kropla odpowiada ilości 0.03 grama aromatu. Załączony do opakowania dozownik w postaci spryskiwacza pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu w formie sprayu. Jedno psiknięcie odpowiada ilości 0.16 g aromatu.

Główne zastosowanie aromatów spożywczych:

Skoncentrowane aromaty spożywcze przeznaczone są przede wszystkim do aromatyzowania napojów, koktajli i drinków, sorbetów, lodów, musów, kremów, nadzień i ganache. Pozwalają na tworzenie niepowtarzalnych połączeń smakowych w polewach, sosach i deserach. Aromaty znajdują zastosowanie przede wszystkim w cukiernictwie, jednak doskonale sprawdzą się także do wzbogacania wytrawnych produktów i potraw. Forma aromatów pozwala na ich skuteczną integrację z produktami na bazie wody oraz produktami z wysoką zawartością tłuszczu. Aromaty cechuje wszechstronność i uniwersalność w zastosowaniu.
Główne zastosowanie aromatów spożywczych: napoje, drinki, koktajle, nadzienia, kremy, ganache, desery, musy, lody, sorbety, polewy, sosy.

Jaki skład ma aromat spożywczy?

Składniki: aromat jabłkowy, cukier inwertowany, emulgator: gliceryna (E422).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, orzechów arachidowych, mleka, orzechów laskowych, nasion sezamu, selera, gorczycy i siarczynów.

Jak dozować aromaty spożywcze?

Aromaty spożywcze należy zawsze stosować zgodnie z zaleceniami producenta. Przestrzegać zalecanego oraz maksymalnego dozowania. Do dozowania aromatów spożywczych należy używać wyłącznie załączonych do opakowania akcesoriów, to znaczy pipety lub dozownika w formie sprayu. Akcesoria przeznaczone są do bezpiecznego i precyzyjnego dozowania i nakładania aromatów spożywczych. Podczas stosowania aromatów najlepiej używać jednorazowych rękawiczek ochronnych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć przed działaniem czynników zewnętrznych.
Przed użyciem należy dokładnie wstrząsnąć buteleczkę z aromatem w celu wymieszania produktu. Aromaty należy dodawać w małych porcjach, najlepiej po kropli bezpośrednio do aromatyzowanego produktu lub masy. Następnie dokładnie wymieszać aromat z produktem. Aromaty nie są przeznaczone do bezpośredniego spożycia z uwagi na wysoką koncentrację składników. Zalecane dozowanie można modyfikować w zależności od przepisu i zamierzonego efektu końcowego. Nie należy jednak przekraczać maksymalnego dozowania.

Załączona do opakowania pipeta pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu po przez zakraplanie.
Jedna kropla odpowiada ilości 0.03 grama aromatu.
Załączony do opakowania dozownik w postaci spryskiwacza pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu w formie sprayu.
Jedno psiknięcie odpowiada ilości 0.16 g aromatu.

Jak prawidłowo przechowywać aromaty spożywcze?

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Do dozowania używać dołączonej do opakowania pipety lub spryskiwacza. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Termin przydatności aromatu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Jabłkowy aromat spożywczy, szczegóły produktu:

Rodzaj |
aromat spożywczy rozpuszczalny w wodzie |
Nazwa handlowa |
aromat zielone jabłko |
Numer katalogowy |
46010001 / 50765 / 38268 |
Aromat |
zielone jabłko |
Przeznaczenie |
dodatek spożywczy do żywności |
Zastosowanie |
aromatyzowanie |
Zalecane dozowanie |
2.0 g = 67 kropli na 1 kg produktu |
Przelicznik |
1 kropla = 0.03 g |
Przelicznik |
1 psiknięcie = 0.16 g |
Opakowanie |
metalowa butelka z nakrętką |
Masa netto |
50.0 g |
Konsystencja |
ciecz o średniej lepkości |
Barwa |
od półtransparentnej do bladożółtej |


Przybliżona wartość odżywcza aromatów spożywczych:

Wartość energetyczna |
1367 kJ / 319 kcal |
Tłuszcz |
0.13 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
37.3 g |
w tym cukry |
25.4 g |
Białko |
0.05 g |
Błonnik |
0.0 g |
Sól |
0.01 g |



Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Aromat spożywczy.
Dodatek spożywczy, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Unikać kontaktu ze skórą, błonami śluzowymi i oczami.
W razie bezpośredniego kontaktu z aromatem niezwłocznie przemyć miejsca kontaktu zimną wodą.
W przypadku silnej reakcji organizmu skontaktować się z lekarzem.

Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: Wyprodukowano w Hiszpanii



