- Nowy

Naturalny aromat słodkiej pomarańczy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny, która doskonale łączy się z produktami. Idealny do aromatyzowania napojów, kremów, lodów i deserów.
Seria naturalnych aromatów spożywczych w postaci koncentratów na bazie gliceryny. Aromaty wytwarzane na bazie gliceryny doskonale rozpuszczają się w wodzie. Specjalna formuła aromatów pozwala również na ich skuteczną integrację z produktami o wysokiej zawartości tłuszczu, nawet do 95%. Skoncentrowane aromaty spożywcze przeznaczone są przede wszystkim do aromatyzowania napojów, koktajli i drinków, sorbetów, lodów, musów, kremów, nadzień i ganache. Pozwalają na tworzenie niepowtarzalnych połączeń smakowych w polewach, sosach i deserach. Aromaty znajdują zastosowanie przede wszystkim w cukiernictwie, jednak doskonale sprawdzą się także do wzbogacania wytrawnych produktów i potraw. Forma aromatów pozwala na ich skuteczną integrację z produktami na bazie wody oraz produktami z wysoką zawartością tłuszczu. Naturalne aromaty cechuje wszechstronność i uniwersalność w zastosowaniu. Aromaty to dodatki spożywcze w postaci płynu o średniej gęstości i półtransparentnej barwie oraz silnie skoncentrowanym zapachu.
Opakowanie aromatów pozwala na ich zabezpieczenie przed negatywnymi skutkami działania czynników zewnętrznych, takich jak światło słoneczne czy obce zapachy. Naturalne aromaty spożywcze rozlewane są do metalowych butelek z nakrętką. Do opakowania dodatkowo dołączona jest plastikowa pipeta oraz rozpylacz, które pozwalają na wygodne i precyzyjne dozowanie. Załączona do opakowania pipeta pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu po przez zakraplanie. Jedna kropla odpowiada ilości 0.03 grama aromatu. Załączony do opakowania dozownik w postaci spryskiwacza pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu w formie sprayu. Jedno psiknięcie odpowiada ilości 0.16 g aromatu.
Skoncentrowane aromaty spożywcze przeznaczone są przede wszystkim do aromatyzowania napojów, koktajli i drinków, sorbetów, lodów, musów, kremów, nadzień i ganache. Pozwalają na tworzenie niepowtarzalnych połączeń smakowych w polewach, sosach i deserach. Aromaty znajdują zastosowanie przede wszystkim w cukiernictwie, jednak doskonale sprawdzą się także do wzbogacania wytrawnych produktów i potraw. Forma aromatów pozwala na ich skuteczną integrację z produktami na bazie wody oraz produktami z wysoką zawartością tłuszczu. Naturalne aromaty cechuje wszechstronność i uniwersalność w zastosowaniu.
Główne zastosowanie naturalnych aromatów spożywczych: napoje, drinki, koktajle, nadzienia, kremy, ganache, desery, musy, lody, sorbety, polewy, sosy.
Składniki: cukier inwertowany, emulgator: gliceryna (E422), naturalny ekstrakt pomarańczowy.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, orzechów arachidowych, mleka, orzechów laskowych, nasion sezamu, selera, gorczycy i siarczynów.
Aromaty spożywcze należy zawsze stosować zgodnie z zaleceniami producenta. Przestrzegać zalecanego oraz maksymalnego dozowania. Do dozowania aromatów spożywczych należy używać wyłącznie załączonych do opakowania akcesoriów, to znaczy pipety lub dozownika w formie sprayu. Akcesoria przeznaczone są do bezpiecznego i precyzyjnego dozowania i nakładania aromatów spożywczych. Podczas stosowania aromatów najlepiej używać jednorazowych rękawiczek ochronnych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć przed działaniem czynników zewnętrznych.
Przed użyciem należy dokładnie wstrząsnąć buteleczkę z aromatem w celu wymieszania produktu. Aromaty należy dodawać w małych porcjach, najlepiej po kropli bezpośrednio do aromatyzowanego produktu lub masy. Następnie dokładnie wymieszać aromat z produktem. Aromaty nie są przeznaczone do bezpośredniego spożycia z uwagi na wysoką koncentrację składników. Zalecane dozowanie można modyfikować w zależności od przepisu i zamierzonego efektu końcowego. Nie należy jednak przekraczać maksymalnego dozowania.
Załączona do opakowania pipeta pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu po przez zakraplanie.
Jedna kropla odpowiada ilości 0.03 grama aromatu.
Załączony do opakowania dozownik w postaci spryskiwacza pozwala na precyzyjne dozowanie aromatu w formie sprayu.
Jedno psiknięcie odpowiada ilości 0.16 g aromatu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Do dozowania używać dołączonej do opakowania pipety lub spryskiwacza. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Termin przydatności aromatu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Rodzaj | naturalny aromat spożywczy rozpuszczalny w wodzie |
Nazwa handlowa | naturalny aromat słodka pomarańcza |
Numer katalogowy | 46000104 / 38281 |
Aromat | słodka pomarańcza |
Przeznaczenie | dodatek spożywczy do żywności |
Zastosowanie | aromatyzowanie |
Zalecane dozowanie | 0.2 g = 6 kropli na 1 kg produktu |
Przelicznik | 1 kropla = 0.03 g |
Przelicznik | 1 psiknięcie = 0.16 g |
Opakowanie | metalowa butelka z nakrętką |
Masa netto | 50.0 g |
Konsystencja | ciecz o średniej lepkości |
Barwa | od półtransparentnej do bladożółtej |
Wartość energetyczna | 1134 kJ / 268 kcal |
Tłuszcz | 0.25 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 74.6 g |
w tym cukry | 50.8 g |
Białko | 0.1 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.017 g |
Aromat spożywczy.
Dodatek spożywczy, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Unikać kontaktu ze skórą, błonami śluzowymi i oczami.
W razie bezpośredniego kontaktu z aromatem niezwłocznie przemyć miejsca kontaktu zimną wodą.
W przypadku silnej reakcji organizmu skontaktować się z lekarzem.
Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: Wyprodukowano w Hiszpanii
Indeks: DAWN33
Marka: DAWN FOODS
Indeks: PERNIGOTTI40
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: DREIDOPPEL30
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: BABBI109
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: SEMPRE423
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z owocami i skórką pomarańczową - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: MONIN369
Marka: BOTANICA SPICES
Indeks: DAWN237
Marka: DAWN FOODS
Indeks: LOVENATURE26
Marka: LOVE NATURE
Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.
Naturalny aromat słodkiej pomarańczy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny, która doskonale łączy się z produktami. Idealny do aromatyzowania napojów, kremów, lodów i deserów.