PRODUKTY CZEKOLADOWE
Produkty czekoladowe do cukiernictwa - cena i opinie - sklep cukieteria.pl

Produkty czekoladowe - zawierające miazgę kakaową i tłuszcz kakaowy

Czekolada szeroko wykorzystywane jest w cukiernictwie. Jej słodycz, przełamana lekko gorzkim kakaowym posmakiem to uczta dla podniebienia, która mimo zmieniających się trendów cukierniczych nigdy nie nudzi się klientom. Produkty czekoladowe dostępne w tej kategorii to różnorodny przekrój półproduktów, dzięki którym każdy deser stanie się czekoladową rozkoszą, a przecież od niej nie sposób się oderwać. Prezentujemy wachlarz możliwości wyboru czystego kakao i miazgi kakaowej do zrobienia autorskiej czekolady z dodatkami. Masło kakaowe oraz polewy czekoladowe przydadzą się w kolejnych etapach przygotowywania słodkości, a dzięki czekoladzie do zapiekania pyszne wypieki nabiorą dodatkowej słodyczy. Produktów czekoladowych nie może zabraknąć w żadnej cukierni!

Produkty czekoladowe o potwierdzonej opiniami jakości 

W cukiernictwie zawsze trzeba stawiać na niezawodne rozwiązania. Ich praktyczne wykorzystywanie daje pewność, że nawet w momencie największego obłożenia zleceniami od klientów będzie można utrzymywać wysoki poziom wyrobów cukierniczych. Jakość produktów czekoladowych ma w tym przypadku ogromne znaczenie. Na rynku dostępnych jest wiele wyrobów czekoladopodobnych, których rzekomo można używać zamiennie do prawdziwych półproduktów z czekolady, jednak różnica w smaku jest ogromna. Praktycznie każdy klient jest w stanie stwierdzić, czy do stworzenia zamówionego deseru zostały użyte sprawdzone składniki, czy może zamienniki o niskiej cenie. Z punktu widzenia sztuki cukierniczej takie działanie nie ma więc absolutnie żadnego sensu. Dużo lepiej jest zaopatrzyć się w wysokiej jakości czekoladowe produkty, które w dowolnym momencie można poddać dalszej obróbce. W osobnej podkategorii wyróżniliśmy te propozycje, które świetnie sprawdzają się do pieczenia, nie rujnując przy tym konsystencji masy. 

Czekoladowe produkty - cena 

Jakość to doskonały smak, również w odniesieniu do czekoladowych produktów. W profesjonalnym cukiernictwie nie zawsze wystarczy korzystać jedynie z tradycyjnej czekolady w tabliczkach. Gdy zleceń na słodkości jest dużo, takie rozwiązanie jest nie tylko wysoce nieopłacalne pod względem ceny, ale także po prostu niepraktyczne. Doskonale wiemy, jak branża cukiernicza działa od środka, dlatego oferujemy wszystkim zainteresowanym jedynie najlepsze produkty czekoladowe. Praca z nimi to prawdziwa przyjemność. Czekoladowe produkty dają ogromne możliwości eksperymentów i doskonalenia swojego warsztatu cukierniczego. 

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 4 produktów.

Pokazano 1-4 z 4 pozycji
Aktywne filtry

Indeks: VALRHONA36

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Gianduja Noisette Noir 34% Valrhona - ciemna czekolada z orzechami laskowymi - Blok czekoladowy

favorite_border favorite

Gianduja Noisette Noir, to wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości ciemnej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Doskonała baza do klasycznych kremów, musów, deserów, ganache, nadzień cukierniczych oraz...

Cena 378,00 zł

126,00 zł / 1 kg

Indeks: VALRHONA27

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Gianduja Noisette Lait 35% Valrhona - mleczna czekolada z orzechami laskowymi - Blok czekoladowy

favorite_border favorite

Gianduja Noisette Lait, to wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Doskonała baza do klasycznych kremów, musów, deserów, ganache, nadzień cukierniczych oraz...

Cena 478,00 zł

159,33 zł / 1 kg

Indeks: VALRHONA20

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Poudre de Cacao 93% Valrhona - holenderskie kakao w proszku przetworzone alkalicznie - mahoniowa barwa

favorite_border favorite

Proszek kakaowy o czystym smaku i intensywnym aromacie. Kakao poddane procesowi alkalicznemu zyskuje ciepłą i intensywną barwę o mahoniowym odcieniu. Kakao o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie, które wzbogaci smak, aromat, barwę i konsystencję dowolnych wypieków, deserów i wyrobów czekoladowych.

Cena 370,00 zł

123,33 zł / 1 kg

Indeks: VALRHONA35

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Beurre de Cacao Valrhona - oczyszczony tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

favorite_border favorite

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu, uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw. Oczyszczony tłuszcz kakaowy o przyjemnej miodowej barwie.

Cena 1 509,00 zł

503,00 zł / 1 kg