Kawałki czekolady, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnego rodzaju wypieków. Będą idealnym dodatkiem do babeczek, muffinek, brownie, ciasteczek, drożdżówek czy rogalików.
CHOCOLATE CHUNKS - to kawałki czekolady o prostokątnym kształcie (8 x 8 x 6 mm), które wykazują odporność na rozpuszczanie podczas pieczenia. Dzięki większym rozmiarom doskonale sprawdzają się w wypiekach wymagających dłuższego czasu pieczenia (w znacznym stopniu zachowują swój kształt - nie topią się podczas pieczenia). Czekolada do zapiekania zawiera mniej masła kakaowego w porównaniu do klasycznej czekolady, dzięki czemu wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas pieczenia (nawet do 200°C). Czekoladę do zapiekania należy wymieszać z ciastem pod koniec procesu wyrabiania. Doskonale sprawdzą się do różnego rodzaju ciasteczek (zwłaszcza piegusków i american cookie), brownie, batoników, muffinek, babeczek, rogalików oraz ciasta drożdżowego czy ciasta francuskiego. Kawałki czekolady w wypiekach mają przyjemną konsystencję oraz zachowują intensywny smak. Zastosowanie - wyroby cukiernicze i piekarskie: chleb, brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania.
*czekolada do zapiekania w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym (oryginalnym opakowaniu); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci.
Kawałki czekolady, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnego rodzaju wypieków. Będą idealnym dodatkiem do babeczek, muffinek, brownie, ciasteczek, drożdżówek czy rogalików.
Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)
Kawałki czekolady, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnego rodzaju wypieków. Będą idealnym dodatkiem do babeczek, muffinek, brownie, ciasteczek, drożdżówek czy rogalików.