1 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.4% ECUADOR SINGLE ORIGIN CHD-R731EQU-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

CALLEBAUT95

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

100,00 zł
Brutto

100,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

SINGE ORIGIN ECUADOR - to czekolada wykonana z najwyższej jakości ziaren kakaowca pochodzących z kolebki Ameryki Łacińskiej. W Ekwadorze można znaleźć ciekawe odmiany ziaren kakao o wyjątkowym smaku, co wynika głównie ze stosowanych technik suszenia i fermentacji. Ciemna czekolada wytwarzana z ziaren odmiany Arriba Nacional ma wyjątkowo pełny smak, bogaty w aromat kakao z głębokimi nutami prażonych ziaren oraz w aromaty owocowe i kwaśne. Lekkie nuty rumu, whisky i tytoniu nadają czekoladzie pełnego i zrównoważonego charakteru. Czekolada doskonale smakuje bez żadnych dodatków, dodatkowo z czekoladą przygotujesz doskonałe ganache, musy, kremy oraz sosy. Profil smakowy czekolady zachęca do tworzenia połączeń z różnorodnymi składnikami (owoce egzotyczne, kwaśne owoce, kawa, a nawet ocet). Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Ekwadoru, odmiana Arriba Nacional - dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. ECUADOR to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 70.4% i statusie kuwertury.

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Ekwadoru, odmiana Arriba Nacional), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.4% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
70.4% - 41.4%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2328/557 kJ/kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 25.0 g
Węglowodany 31.0 g
w tym cukry 27.0 g
Białko  8.2 g
Sól 0.02 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°811:

 

SUFLET CZEKOLADOWY

KREM CUKIERNICZY Z CIEMNEJ CZEKOLADY

GANACHE DO PRALIN FORMOWANYCH

GANACHE DO OBLEWANIA

Szczegóły produktu
CALLEBAUT95

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHD-R731EQU-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN ECUADOR
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
TYPOWY | NUTY OWOCÓW, RUMU, WHISKY I TYTONIU
BARWA
INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
ZIARNA ARRIBA NACIONAL Z EKWADORU
ZAWARTOŚĆ KAKAO
70.4 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
41.4%
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT18

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.4% ECUADOR SINGLE ORIGIN CHD-R731EQU-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 251,00 zł

100,40 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT92

Marka: CALLEBAUT

1 kg CARAMEL CALLETS™ CHF-N3438CARE4-U70 CALLEBAUT połączenie mlecznej czekolady i karmelu

Wyjątkowe połączenie mlecznej belgijskiej czekolady z prawdziwym karmelem - kremowa kuwertura czekoladowa o złotobrązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 134,00 zł

134,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE